Цей десерт стане справжньою знахідкою для тих, хто обожнює поєднання сиру та шоколаду. Його не потрібно випікати, а приготування досить просте. Найкраще робити чизкейк ввечері, щоб він мав достатньо часу для стабілізації в холодильнику. Вранці ви зможете насолодитися ідеальним десертом після сніданку.

Інгредієнти

Для основи:

  • 250 г пісочного печива
  • 90 г масла
  • масло для змащування форми

Для сирної начинки:

  • 300 г кисломолочного сиру (9%)
  • 250 г маскарпоне
  • 20 г какао
  • 100 г цукрової пудри

Для глазурі:

  • 85 г чорного шоколаду
  • 100 г масла
  • 30 мл вершків (33%)
  • 1 ст. л. какао

Покроковий рецепт

Крок 1. Підготуйте основу
Подрібніть 250 г пісочного печива до стану крихти за допомогою блендера. Додайте 90 г розм’якшеного масла та знову перемішайте.

Крок 2. Формування основи
Змастіть боки роз’ємної форми діаметром 22 см маслом, а дно застеліть пергаментом. Викладіть масу з печива у форму, рівномірно розподіліть її ложкою і добре утрамбуйте. Відправте основу в холодильник на 1 годину.

Крок 3. Приготуйте сирну начинку
У блендері збийте до однорідності 300 г кисломолочного сиру, 250 г маскарпоне, 20 г какао та 100 г цукрової пудри.

Крок 4. Викладіть начинку
Перелийте сирну масу у форму з основою, розрівняйте її за допомогою лопатки. Відправте чизкейк у холодильник ще на 1 годину.

Крок 5. Приготуйте шоколадну глазур
На водяній бані розтопіть 85 г чорного шоколаду, 100 г масла та 30 мл підігрітих вершків. Додайте 1 ст. л. какао і ретельно перемішайте.

Крок 6. Завершіть приготування
Полийте чизкейк готовою глазур’ю. Охолодіть його в холодильнику, щоб глазур застигла.

Попередня публікаціяЩо віщують зірки знакам зодіаку у четвер, 9 січня
Наступна публікаціяШкіра — головний модний тренд сезону: як створити стильний образ