Імбирні пряники — це не тільки смакота, а й чудова можливість провести час із близькими під час зимових свят. Приготування цього смачного печива — це швидкий і простий процес, ідеально підходить для сімейного відпочинку. А діти точно будуть у захваті від прикрашання готових пряників білковою меренгою.
Інгредієнти
Для пряників:
- 100 г меду
- 100 г масла
- 50 г цукру
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 2 яйця
- 400 г борошна
Для меренги:
- 2 яєчних білки
- 100 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
Крок 1
В сотейнику змішайте мед, масло, цукор, соду, корицю та імбир. Поставте на малий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Коли суміш почне пінитися, зніміть з вогню і додайте дрібку солі.
Крок 2
Охолодіть суміш, помішуючи 1-2 хвилини. Потім додайте яйця і добре перемішайте.
Крок 3
Додайте борошно і замісіть тісто. Укладіть його в харчову плівку та покладіть в холодильник на 10-15 хвилин.
Крок 4
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту до товщини 0,5 см.
Крок 5
Виріжте печиво за допомогою формочок і викладіть на деко, застелене пергаментом. Випікайте при 180°C протягом 10-12 хвилин. Охолодіть готове печиво.
Крок 6
Для меренги збийте на паровій бані білки з цукром і лимонним соком до загустіння. Викладіть меренгу у кондитерський мішок і прикрасьте готові пряники. Дайте їй застигнути, і можна подавати до столу!