Аранчині, одна з найвідоміших страв Сицилії, являють собою рисові кульки з начинкою, обсмажені у фритюрі. Їх історія нараховує понад тисячу років, а назва походить від слова “aranciu”, що означає “апельсин” через їхню схожість за формою, кольором і розміром. Ці рисові “апельсини” можна знайти на всій території Сицилії, а їх приготування дозволить вам відчути атмосферу цього сонячного острова.
ІНГРЕДІЄНТИ

Кроки приготування

Крок 1: Доведіть до кипіння 500 мл води у сотейнику, всипте 250 г рису і варіть, постійно помішуючи, поки вода знову не закипить. Накрийте кришкою, зменште вогонь і варіть рис 20 хвилин, доки він не вбере всю воду.

Крок 2: Поки рис вариться, натріть на дрібній тертці 50 г моцарели, додайте її до гарячого рису разом з двома жовтками. Перемішайте суміш і дайте трохи охолонути.

Крок 3: Наріжте дрібними кубиками одну невелику цибулину. Обсмажте цибулю разом з фаршем на розігрітій пательні протягом 5 хвилин. Додайте ¼ ч.л. орегано, 40 мл томатного соку і ⅓ ч.л. солі. Перемішайте і смажте ще 10 хвилин.

Крок 4: З рису сформуйте кульки діаметром приблизно 4-5 см, приплюсніть їх і викладіть по центру фарш.

Крок 5: Зліпіть кульки аранчині, формуючи їх, як пиріжки, але круглі.

Крок 6: Збийте 2 білки, на тарілки висипте по 50 г сухарів і борошна. Запаніруйте аранчині спочатку в борошні, потім у білках і нарешті в сухарях.

Крок 7: Розігрійте 250 мл олії. Перевірте готовність, вкинувши в олію шматочок хліба — він повинен почати смажитися. Смажте аранчині по кілька штук, щоб вони не торкалися одне одного, протягом 5-6 хвилин до золотавої скоринки.

Крок 8: Подавайте аранчині гарячими з томатним соусом чи іншим на ваш смак.

Попередня публікаціяЯкою буде погода у Вінниці у перший день зими
Наступна публікаціяВітамін D: коли і як правильно його вживати?