Київська перепічка – це не просто сосиска в тісті, а справжній символ міста. Але щоб насолодитися цим популярним смаком, зовсім не обов’язково вирушати до Києва. Перепічку можна легко приготувати вдома, використавши прості інгредієнти: дріжджове тісто, сосиски і мій покроковий рецепт.
Інгредієнти
На 10 перепічок
Крок 1:
У мисці змішайте 25 г живих дріжджів, 30 г цукру та 300 мл теплої води. Перемішайте до розчинення.
Крок 2:
До опари додайте 500 г просіяного борошна, 1 ч. л. солі, і замісіть тісто руками. Вимішуйте до тих пір, поки тісто не стане еластичним і перестане липнути. Сформуйте кулю, накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 50 хв.
Крок 3:
Тісто має збільшитися майже вдвічі. Розділіть його на 10 рівних частин, підготуйте сосиски. Кожен шматочок тіста злегка розкатайте, загорніть у нього сосиску і сформуйте перепічку.
Крок 4:
Залиште перепічки підходити ще 20 хв. Тим часом розігрійте в сотейнику або каструлі 300-400 мл олії.
Крок 5:
Смажте перепічки по 1-2 штуки на середньому вогні, поки вони не набудуть рум’яної скоринки з обох боків.