Бісквітний рулет — це гарне рішення, коли вам захочеться приготувати щось смачне, але при цьому немає бажання витрачати багато часу на збірку цілого бісквітного торта. У цьому рулеті немає зайвого, лише ніжні, солодкі яблука з корицею, обгорнуті ніжним бісквітом, ніби хмаринкою. Цей яблучний бісквітний рулет легко готується і ідеально підходить як для затишного чаювання з родиною, так і для пригощання гостей.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста
Для начинки
Крок 1: Для начинки очистіть 300 г яблук від шкірки та натерті їх на крупній терці. Розмістіть яблука на ситі та уважно відцідіть від соку.
Крок 2: Додайте до тертих яблук ½ ч. л. кориці, 1 ст. л. манки, 2 ст. л. цукру та перемішайте.
Крок 3: Для тіста: у сухій великій мисці розбийте 5 яєць, додайте до них 80 г цукру і, за допомогою міксера, збивайте, доки маса не побілішає та не збільшиться в об’ємі. Додайте до яєць з цукром 2 ст. л. олії та перемішайте.
Крок 4: Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. До 120 г борошна додайте 10 г розпушувача, ⅓ ч. л. солі та поступово, силіконовою лопаткою вимішайте сухі інгредієнти до яєчно-цукрової суміші.
Крок 5: Застеліть деко пергаментним папером та змастіть його 1 ст. л. рослинної олії. Розмістіть шар яблучної начинки.
Крок 6: Зверху рівномірно розподіліть тісто. Випікайте 25-30 хв при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Крок 7: Коли бісквіт спечеться, вийміть його з духовки, накрийте чистим листом пергаменту та обережно переверніть, щоб шар яблук опинився зверху. Повільно, без різких рухів, зніміть папір з яблучного шару.
Крок 8: Згорніть рулет. Сформований бісквітний рулет обережно заверніть у пергаментний папір або чистий рушник та залиште охолоджуватися до кімнатної температури. Перед подачею обсипте десерт 1 ст. л. цукрового порошку