Рибні котлети популярні завдяки своєму смаку та ситності, а також тому, що риба багата на білок та мінерали, корисні для здоров’я. Рибні котлети часто подаються з різними соусами, такими як гірчиця, тартар, часниковий соус або лимонний соус. Їх також можна подавати з картоплею, рисом, овочами або салатами, щоб створити повноцінний обід чи вечерю.
Як приготувати рибні котлети:
- Рибу готуємо: чистимо, промиваємо, відокремлюємо м’ясо від кісток та шкіри. Заливаємо кістки та шкіру невеликою кількістю води (вона повинна лише їх покривати), доводимо до кипіння та варимо протягом 10–15 хвилин.
- Готовий бульйон проціджуємо.
- Цибулю очищаємо, булку розмочуємо у невеликій кількості води та пропускаємо їх разом із рибою та шпиком через м’ясорубку.
- Потім додаємо до фаршу яйце, сіль, перець, цукор і ретельно перемішуємо.
- У сковороді розігріваємо вершкове масло та олію. З фаршу формуємо котлетки та обсмажуємо до утворення апетитної скоринки.
- Обсмажені рибні котлети складаємо у вогнетривку каструлю, вливаємо бульйон.
- Готуємо у попередньо розігрітій до 190 °С духовці близько 20 хвилин.