У Козятині відбулося відкриття молодіжного хабу “PidVal”, створеного на базі Центру дитячої та юнацької творчості. Над проєктом працювали понад рік, залучивши грантові кошти, меценатів і місцевих волонтерів. Назва хабу символічна, оскільки він розміщений у сховищі на цокольному поверсі закладу. Відкриття простору збіглося з моментом завершення 12-годинної повітряної тривоги, що ще більше підкреслило важливість безпечного середовища для молоді.

На заході виступили волонтери фонду “Бойовий волонтер України”, зокрема лідер гурту “Draft” Сергій Гайдучок, який не лише виконав декілька популярних пісень, але й розповів про волонтерську діяльність, зокрема збір коштів на пікап для розвідників на Куп’янському напрямку. Особливою атрибутикою став ящик для донатів у вигляді гільзи з логотипом гурту і фонду.

Директорка Центру Оксана Клірішенко зазначила, що створення хабу стало можливим завдяки нашим військовим, які захищають Україну на фронті. Вона підкреслила, що “PidVal” — це не лише простір для творчості та відпочинку молоді, а й місце, де культивується волонтерський рух. Вихованці Центру регулярно допомагають військовим, відправляючи окопні свічки, обереги та організовуючи поїздки до шпиталів.

Захід відвідали гості з Вінниці, зокрема представники Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА та благодійного фонду “Український альянс”.

Микола Філонов, засновник фонду, подарував шахову дошку і годинник для шахового гуртка ЦДЮТ, яки виграла установа в конкурсі мінігрантів від ГО “Ми-Вінничани” та Благодійного Фонду МХП-Громаді.

За словами Миколи Філонова, протягом 2024 року Козятинський Центр дитячої та юнацької творчості виграв 4 гранти “ВІННИЧАН”.

“Крута і креативна команда може зробити багато. А наші діти і молодь — це не лише про творчість, неймовірні таланти і позашкільне дозвілля та розваги.
Це й волонтерство, важкі, але важливі поїздки в госпіталі до захисників, із піснями, гостинцями, увагою та подякою. Це – Козятин! Це – Вінничани! Це – Україна!”, — коментує Микола Філонов.

Новий молодіжний простір “PidVal” обіцяє стати осередком не лише креативності, але й потужної волонтерської підтримки, яка ще більше зміцнює дух єдності та допомоги на шляху до перемоги України.

Попередня публікаціяУ Вінниці в мікрорайоні «Корея» добу не буде води
Наступна публікаціяНа вихідних рятувальники Вінниччини ліквідували 8 пожеж