У Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться урочисте відкриття культурно-просвітницького мистецького проєкту «Україна крізь віки» 23 жовтня о 14:00. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці народний художник України Володимир Козюк.
Подоляни зможуть побачити унікальний витвір мистецтва — лише одне з семи полотен Септиху «Україна крізь віки», який після виставки вирушить у закордонну подорож, починаючи з Відня, аби гідно представити українську культуру на міжнародній арені.

Автором ідеї та виконавцем є народний художник України Володимир Козюк, а до створення долучилися художниці Євгенія Божко, Ольга Тяжелова та Валерія Кузьменко. Асистувала їм Ольга Козюк. Проєкт курує Оксана Старк-Повякель — мистецтвознавець та заслужений працівник культури України. Науковий керівник — Віктор Косаківський, знаний музеєзнавець та етнограф. Меценатом виступив Олександр Свищов, член наглядової ради ГО «У серці з Україною», а керівником проєкту — Юрій Котик, президент цієї громадської організації.

Проєкт «Україна крізь віки» вже був представлений у таких відомих локаціях, як Національний музей народної архітектури та побуту України, Зала Верховної Ради України, Національний університет ім. Тараса Шевченка та інші.

Цей твір є втіленням історії України через образ юної дівчини, оточеної найважливішими артефактами регіонів. Септих покликаний не лише розповісти про історію країни, а й стати сигналом світові про важливість підтримки України в боротьбі за незалежність і свободу.

Попередня публікаціяОлена Шуляк розповіла, які кроки робить держава для повернення українців
Наступна публікаціяБезоплатні заходи для жінок та дівчат у «Затишно space» на 22-27 жовтня