Гарбузові пундики – чудові смаколики, які потішать вас і ваших близьких. Їхній м’який, ніжний смак з легким пряним ароматом робить їх ідеальними для будь-якої пори року, особливо – в осінній сезон.
Гарбуз – символ осені і його можна використовувати не лише для приготування супів чи запіканок, а й для створення смачних десертів. Записуйте цікавий рецепт приготування гарбузових пундиків.
Інгредієнти
- молоко 150 мл
- цукор 120 г
- дріжджі 25 г
- пюре гарбузове 250 г
- масло вершкове 50 г
- цукор ванільний 2 пакетики
- сіль
- кориця 1 пакетик
- яйце 3 шт.
- борошно 480 г
- олія
Приготування:
- Почистьте гарбуз від шкірки й насіння, наріжте кубиками і відваріть з дрібкою кориці та ванільним цукром до м’якості. Це приблизно 10-15 хвилин.
- Подрібніть його до пюреподібної консистенції блендером або пропустіть через сито.
- В теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 100 г борошна. Залиште на 10-15 хвилин.
- В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, яйце, 2 жовтки, решту цукру та ванільний цукор. Потім додайте опару.
- Почніть поступово вводити решту борошна, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким.
- Наприкінці додайте вершкове масло кімнатної температури і вимішуйте тісто ще 10-15 хв. За потреби можна додати ще трохи борошна.
- Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години, доки об’єм не збільшиться вдвічі.
- Після того, як тісто підніметься, розкачайте його на посипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см.
- Виріжте круги за допомогою склянки чи форми, а в центрі зробіть невеликий отвір. Залиште пундики на 30 хв підійти.
- Розігрійте олію в глибокій пательні чи фритюрниці.
- Смажте пундики на середньому вогні по кілька штук одночасно до золотавого кольору приблизно по 2-3 хв з кожного боку.
- Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Ще гарячі пундики обкатайте в суміші цукру й кориці.
Смачного!