Соціальна працівниця мережі безпечних просторів «Затишно space» Світлана Сітнік зібрала важливу інформацію для українців, які бажають розірвати шлюб за кордоном.

Якщо у вас немає спільних неповнолітніх дітей і обидва партнери згодні на розлучення, необхідно подати спільну заяву до найближчої консульської установи.

У випадку, якщо є спільні діти або один із партнерів не згоден на розлучення, процес відбувається через суд в Україні. Для цього варто звернутись до адвоката, який допоможе подати позов без вашої присутності в країні.

Для розірвання шлюбу потрібні такі документи: позовна заява, свідоцтво про шлюб, копії свідоцтва про народження дітей (за наявності), квитанція про сплату судового збору, а також копії паспортів та ідентифікаційних кодів.

Українці можуть звертатися до консульських установ у різних країнах, зокрема до посольств у Грузії, Казахстані, Польщі, Туреччині, Німеччині, а також до консульств у Гданську та Анталії, або генеральних консульств у Кракові, Любліні, Вроцлаві, Дюссельдорфі, Гамбурзі, Франкфурті, Мюнхені та Стамбулі.

За додатковою допомогою та консультаціями звертайтесь до фахівчині «Затишно space» за номером: +38(095)877 26 36.

Попередня публікаціяУ Вінниці проведуть тренінг для родин військових: як зберегти гармонію в стосунках