Незалежно від того, який стиль макіяжу вам до вподоби, існують прийоми, що завжди працюють. Це золоті правила, які знає кожен професійний візажист і які допомагають створювати як класичні, так і креативні образи.

Пропонуємо десятку секретів від OBOZ.UA , які точно стануть вам у пригоді. Особливо корисними вони будуть для жінок 50+, адже дозволять підкреслити їхню природну красу.

Почніть з очищення

Будь-який макіяж починається з очищення шкіри. Вона має бути гладенькою, що допоможуть забезпечити відлущення, вмивання та зволоження. Обирайте засоби відповідно до типу своєї шкіри і не забувайте про легкий масаж для підвищення тонусу. І головне: починайте макіяж саме з умивання.

Очі фарбуйте першими

Уявіть, що ви нафарбували обличчя, потім перейшли до макіяжу очей, а потім ще 10 хвилин прибираєте обсипані тіні та розмазану підводку. Знайома ситуація? Саме тому макіяж треба починати з очей, а не завершувати ним. Так плями не забруднять тональну основу, рум’яна або консилер. Не забудьте нанести праймер для повік перед декоративними продуктами.

Стійкий олівець надасть погляду виразності

Гелеві текстури олівців для очей зазвичай більш пігментовані, менше розмазуються і створюють чіткіший контур. Щоб скористатися таким олівцем, поставте лікоть на стіл для стійкості руки. Подивіться в дзеркало, підніміть підборіддя і легкими рухами проведіть лінію уздовж основи верхньої повіки. Почніть із зовнішнього кутика ока і просувайтеся до слізної протоки, звужуючи лінію на три чверті. Тримайтеся якомога ближче до основи вій, щоб ретельно заповнити прогалини. Щільність нанесення пігменту, а не товщина лінії, створює чіткість.

Вигин вій важливіший за їхній колір

Ваші вії виглядатимуть приголомшливо, якщо вони будуть добре вигнутими. Чорний колір туші сам по собі такого ефекту не дасть. Тому придбайте якісний інструмент, який не стискатиме та ламатиме волоски. Розташуйте відкриті щипці близько до основи вій, повільно закрийте їх і утримуйте 30 секунд. Потім нанесіть туш – насичену чорну, яскраву синю, сіру чи коричневу. Повільно проведіть щіточкою від кореня до кінчика зигзагоподібними рухами для рівномірного нанесення.

Використовуйте нейтральні тіні, щоб підкреслити очі

Природні відтінки – теплі тони для темних очей та холодні тони для світлих – ніколи не підведуть вас у макіяжі. Бліді мерехтливі тіні можуть створити ілюзію втомленого погляду, тоді як темний матовий акцент у складці зробить навислу частину повіки менш помітною і відкритим погляд.

Дбайте про брови

Добре оформлені брови – це каркас, на якому тримається весь макіяж. Зберігайте природну форму, але робіть брови заповненими та виразними. За допомогою гострого олівця нанесіть штрихи, щоб домалювати волоски, яких бракує. Потім заповніть порожні ділянки пудрою і розтушуйте спіральною щіточкою. Закріпіть волоски гелем.

Обирайте сяйво та яскравість, а не щільність покриття

Щільний макіяж виглядає важким і неприродним. Для хорошого образу потрібне сяйво та природність. Обирайте напівпрозорі та легкі за текстурою тональні основи, які не перетворюють обличчя на маску. Колір продукту обирайте трохи тепліший та більш золотий за ваш природний для більш сяючого вигляду. Більше уваги приділяйте догляду за шкірою. Здорова шкіра не потребує ретельної корекції.

Використовуйте пензлі для макіяжу

Навіть молода шкіра має мімічні зморшки, які з віком посилюються. Для “стирання” їх використовуйте пензлі для нанесення макіяжу. Вони не дадуть продуктам осідати в заглибленнях і створять гладке покриття. Почніть з центру обличчя і розтушуйте тональну основу пензлем назовні, поступово розтягуючи її до щелепи та лінії росту волосся для рівномірного нанесення. Для консилера використовуйте інструмент меншого розміру для точного нанесення на проблемні зони.

Розташовуйте рум’яна високо на вилицях

Рум’янець надає обличчю здорового вигляду, привертаючи увагу до очей і відвертаючи її від недоліків. Обирайте колір продукту, який вам подобається і підкреслює тон вашої шкіри, але наносіть його якомога вище. У молодості нанесення рум’ян на яблучка щік виглядає виграшним, але з часом краще перемістити акцент на верхівку виличної кістки для візуального підтягнення обличчя. Відмовтеся від пудрових рум’ян – кремові працюють краще.

Не забувайте про контур губ

Мімічні зморшки навколо рота можуть спричиняти розтікання помади. Якщо з нюдовими продуктами проблем немає, то яскравий колір, що розтечеться, може стати катастрофою. Тому завжди використовуйте контур губ олівцем. Підбирайте його в тон помади або у тон шкіри. Лінія контуру не дасть помаді розтектися і забезпечить її більшу стійкість.

Попередня публікаціяНеймовірно ніжні глазуровані лимонні кекси
Наступна публікаціяВетеран з Липовця розвиває бізнес вишиванок завдяки перемозі у конкурсі «Роби своє»