Козятин залишився без міського голови — депутати на другому засіданні 50-ї позачергової сесії достроково припинили повноваження очільниці громади Тетяни Єрмолаєвої. Крім того, було скасовано її вето на рішення про звільнення керуючої справами виконкому та заступника міського голови.

Хто тепер керуватиме громадою? Друге засідання сесії відбулося в понеділок, 14 жовтня. Про це повідомило видання «RIA Козятин». Нагадаємо, що перше засідання пройшло 10 жовтня, але всі питання тоді розглянути не встигли, тому оголосили перерву.

У понеділок в сесійній залі зареєструвалися 22 депутати, що дало змогу продовжити роботу. Тетяна Єрмолаєва відкрила засідання. Представник територіальної виборчої комісії повідомив про обрання нових депутатів від «Української стратегії Гройсмана», оскільки політсила відкликала п’ять своїх представників. На цьому засіданні приєдналися ще двоє нових депутатів — Анастасія Жарська та Володимир Макогон, збільшивши кількість депутатів до 24, що стало рекордом під час політичної кризи.

Першим у порядку денному стояло питання про дострокове припинення повноважень міського голови. Депутатка Тетяна Костюк закликала колег голосувати чесно і відповідально. Після обговорення депутати провели таємне голосування, під час якого 22 з 24 проголосували за відставку Єрмолаєвої.

Тетяна Єрмолаєва залишила залу, а виконувати обов’язки міського голови тепер буде секретар ради Ірина Репало. Також депутати скасували вето Єрмолаєвої на звільнення керуючої справами виконкому Аліни Тимощук та заступника міського голови Павла Холковського. Решту питань порядку денного відклали, і сесію було закрито.

Попередня публікаціяТиждень культури у Вінниці: концерти, комедії та вистави для всієї родини
Наступна публікаціяБезоплатні заходи для жінок та дівчат у «Затишно space» на 15-20 жовтня