Лісівники Гайсинського лісового господарства, спільно з представниками Центрально-Західного МРУ ЛМГ, Держпродспоживслужби у Вінницькій області та управлінням інфраструктури ОВА, випустили на волю 215 фазанів.

Як повідомляють у Центрально-Західному МРУ ЛМГ, лісівники Вінниччини вже накопичили значний досвід у розведенні фазанів. Ця діяльність спрямована на відновлення їхньої популяції та зміцнення біологічної стійкості виду. Птахи випускаються у дику природу для досягнення оптимальної чисельності в мисливських угіддях.

Розведення фазанів у Гайсинському лісовому господарстві стартувало у 2018 році. На території Гайсинського лісництва збудували фазанарій, обладнали інкубатори для яєць та місця для відгодівлі птахів. Спочатку закупили 50 особин маточного стада фазана.

У фазанарії передбачено окремі приміщення для приготування кормів та інкубації яєць. Для фазанів різного віку створені окремі зони для утримання. Маточне поголів’я розміщене в окремих приміщеннях, де кожній “родині” – одному самцю та 4-5 самкам – відведена окрема кімната, що запобігає конфліктам між самцями. Для старших птахів облаштовано вигульний вольєр площею 0,5 га.

Для переселення птахів лісівники ретельно обирають місця, які мають водойми, ставки та близькі до польових угідь. Це дозволяє птахам знаходити прихисток від ворогів і доступ до природного корму.

Молоді птахи, вирощені у вольєрі, не мають навичок самостійного виживання, тому дорослі фазани навчатимуть їх виживати у дикій природі.

Попередня публікаціяТарас Крилов здобув бронзову медаль у бойовому самбо на світовій арені
Наступна публікаціяПрогноз погоди у Вінниці 14 жовтня