Яблучний штрудель – це ніжний десерт із хрумкого тіста та соковитої начинки з пряним ароматом кориці.
Для приготування вам знадобляться готове листкове тісто, яблука та кориця.
Інгредієнти
- Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.
- Яблука вимийте. Очистьте від шкірки, серцевини та наріжте невеликими шматочками. Полийте лимонним соком.
- У мисці з’єднайте яблука, цукор і корицю. Перемішайте.
- Тісто розкачайте дуже тонко, змастіть вершковим маслом, присипте двома столовими ложками панірувальних сухарів, відступаючи від країв два сантиметри, і рівномірно розподіліть начинку, потім посипте зверху рештою сухарів і закрутіть у щільний рулет. Добре защипніть краї та викладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером.
- Змастіть рулет збитим яйцем і зверху на ньому зробіть кілька надрізів.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до золотавого кольору.