Вінницькі рятувальники отримали новий дрон Mavic, який дозволяє виявляти людей під завалами та під час пожеж. Це сучасне обладнання значно покращить ефективність роботи служб надзвичайних ситуацій у регіоні.

Дрон оснащений високотехнологічними камерами, що дозволяє оперативно оцінювати ситуацію та знаходити людей у складних умовах.

«Безпілотник оснащений тепловізійною камерою, що дозволяє моніторити пожежну обстановку в природних екосистемах, зокрема на потенційно небезпечних ділянках, таких як торфовища. Крім того, завдяки високоякісній оптичній камері для детального відеоспостереження, апарат здатен виявляти джерела тепла та здійснювати пошук людей під завалами.
DJI Mavic 3T дозволяє проводити тривалі польоти з великою дальністю та інтуїтивним управлінням, що забезпечує ефективний моніторинг великих територій, швидку оцінку ситуації та прийняття оперативних рішень у надзвичайних ситуаціях, як вдень, так і вночі»,-йдеться у повідомленні.

В ДСНС зазначили, що вже відсьогодні техніка працюватиме в секторі безпілотних систем та робототехніки Оперативно-координаційного центру обласного рятувального відомства, що дозволить ефективно реагувати на надзвичайні ситуації в регіоні.

Попередня публікація23-я школа у Вінниці отримала сучасне протирадіаційне укриття
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали браконьєра, який сітками ловив рибу в ставку