Повномасштабна війна кардинально змінила ринок праці, спричинивши нестачу кадрів у традиційно “чоловічих” професіях. На Вінниччині багато жінок вирішують випробувати себе в нових сферах. Яскравим прикладом є Олеся Лобур з Гайсинського району.

Історію жінки  опублікували на сайті Вінницької обласної служби зайнятості.

Минулого року Олеся звернулася до центру зайнятості, де їй запропонували навчання на тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. Після п’яти місяців навчання вона зареєструвалася як ФОП.

Завдяки маленькому трактору, придбаному батьком, Олеся спочатку виконувала роботи для себе. Однак після навчання трактор став інструментом для допомоги сусідам та знайомим.

«Я розумію, що в нинішніх умовах багато жінок намагаються освоїти ці професії через катастрофічну нестачу чоловіків», – ділиться Олеся.

Її мотивує не лише сам процес роботи, а й результат. Впертість, прагнення до нового і підтримка родини допомагають їй досягати цілей. Олеся виховує трьох дітей, які активно підтримують її у всіх починаннях.

«Мої діти, два з яких навчаються в школі, а один – в університеті, завжди допомагають мені, особливо з вивченням правил», – розповідає вона.

Цей приклад яскраво демонструє, як жінки на Вінниччині руйнують стереотипи та відкривають нові можливості в професійному житті. Олеся встигла опанувати різноманітні професії, від бухгалтера до трактористки, і планує й далі розвиватися.

Попередня публікаціяМинулої доби рятувальники Вінниччини 5 разів виїжджали на ліквідацію пожеж
Наступна публікаціяНадія Нечепоренко отримала 100 тисяч гривень від Фонду “МХП-Громаді” на розвиток власного бізнесу з вирощування полуниці