У селі Бджільна відкрили Алею слави, яка поповнила меморіальний комплекс воїнів Другої світової війни новими іменами — Героїв новітньої російсько-української війни. На Алеї встановлено 10 портретів Захисників Бджільної, які віддали свої життя за Україну.

Цю ініціативу реалізувала група з родин загиблих воїнів, яка стала переможцем грантового конкурсу «Твори добро», що організований громадською організацією «Ми – Вінничани» та Фондом “МХП-Громаді”. Грант на реалізацію проекту склав 100 тисяч гривень.

До створення Алеї слави долучилися місцеві підприємці, фермери, представники влади та небайдужі мешканці Бджільної, включно з дітьми. Сьогодні, разом із громадою, вони відкрили цю важливу пам’ятку.

Народний депутат Микола Кучер підкреслив важливість вшанування пам’яті загиблих:

“10 портретів загиблих воїнів — це люди-герої, про яких будуть писати книги, про яких пам’ятатимуть усе життя. Дякуючи нашим Захисникам, ми відстояли нашу державу. Війна продовжується… Більш як 40 хлопців з Бджільної боронять Україну, і ми повинні зробити все, щоб допомогти їм”.

Валерій Коровій, голова ГО «Ми – Вінничани», також висловив подяку мешканцям Бджільної за об’єднання навколо цієї ініціативи:

“Ніщо так не компенсує гіркоту втрати за загиблими Героями, як спільна молитва та збереження пам’яті про них. Наші воїни, Герої, які віддали своє життя, уже перемогли, бо зберегли нашу державу Україну. Слава Україні! Героям слава!”

Відкриття Алеї слави стало символом єдності та пам’яті, що об’єднує громаду Бджільної у цей складний час.

Попередня публікаціяЗ нагоди Дня Героїв: культурно-мистецькі заходи у Вінницькій громаді на 1 жовтня
Наступна публікаціяВінницькі спортсмени отримали нові човни для олімпійських звершень