Миття голови здається простим завданням, проте навіть у такій звичній процедурі можна припуститися помилок, які негативно впливатимуть на стан волосся.

Стилісти та дерматологи зазначають, що волосся може постраждати навіть при неправильному використанні засобів для догляду. Eat This, Not That! виділили кілька поширених помилок та пояснили, чому вони можуть бути шкідливими для вашого волосся.

Надмірне миття волосся

Щоб волосся залишалося здоровим і блискучим, уникайте частого миття. Постійне миття може пересушити шкіру голови та стимулювати надмірне вироблення шкірного сала, що призводить до сухості волосся. Мийте волосся лише за необхідності, щоб зберегти його природні олії.

Ігнорування кондиціонера

Використовуйте кондиціонер, щоб запобігти ламкості та втраті блиску волосся. Без нього волосся стає більш кучерявим, ламким і складнішим у розчісуванні. Крім того, нехтування кондиціонером може призвести до сухості та розщеплення кінчиків. Незважаючи на те, що кондиціонер може здатися зайвим, він допомагає захистити волосся від пошкоджень і полегшує догляд за ним.

Миття у надто гарячій воді

Гаряча вода може пошкодити волосся, оскільки вона відкриває кутикулу та сприяє втраті протеїнів і вологи. Це робить волосся слабким і тьмяним. Крім того, відкриті кутикули можуть призвести до кучерявості, тому краще мити волосся теплою водою, щоб зберегти його здоров’я.

Не розчісуєте волосся перед миттям

Перед миттям волосся обов’язково розчешіть його, щоб полегшити видалення бруду і запобігти сплутуванню. Це допоможе легше змити накопичений бруд і жир.

Недостатнє полоскання

Якщо ви використовуєте душові лійки з ефектом дощу, варто пам’ятати, що вони можуть не повністю змити кондиціонер. Це може призвести до залишків засобів на волоссі, тому важливо ретельно полоскати волосся і не поспішати виходити з душу.

Попередня публікаціяРецепт заварних млинців на кефірі
Наступна публікаціяПерелік ремонтних робіт на мережах Вінниці 26 вересня