Міністерство економіки України оголосило про старт безкоштовної програми перекваліфікації для жінок, які бажають навчитися керувати будівельною технікою. Учасниці матимуть можливість пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача.

«Мета програми – поліпшити ситуацію на ринку праці, допомогти жінкам здобути більш потрібну професію та підвищити їхню конкурентоздатність. Ми впровадили ряд ініціатив, які дозволять тисячам українок опанувати нові спеціальності та підвищити свій професійний рівень. Дякуємо нашим партнерам за підтримку в масштабуванні програм перекваліфікації», — зазначила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Програма «Iron Women» включає теоретичний курс (онлайн) та практичне навчання на техніці Volvo Construction Equipment, серед якої буде перший в Україні електричний колісний навантажувач. Завершення навчання передбачає професійну атестацію для отримання кваліфікацій “машиніст екскаватора 5 розряду” та “водій навантажувача 4 розряду”, що дозволяє працювати на підприємствах, але без виїзду на дороги загального користування.

Участь у програмі можуть брати жінки від 18 років з дійсним водійським посвідченням будь-якої категорії та досвідом водіння. Програма є безкоштовною, витрати на навчання, проживання та харчування покриваються в рамках проєкту Reskilling Ukraine.

Програма реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group за підтримки Міністерства економіки України.

Заявки приймаються до 6 жовтня, а навчання розпочнеться у жовтні 2024 року.

Попередня публікаціяОсновні види контрацепції: від класичних до новітніх рішень
Наступна публікаціяУ Бершаді відкрили новий простір «Дбаю про себе»