Попри те, що Джейн Біркін більше немає з нами, її модна спадщина продовжує жити, поширюючи її любов до деталей по всьому світу.

Тиждень моди в Копенгагені завжди вирізняється незвичайними образами стритстайлерів та креативними колекціями дизайнерів. Саме тут часто зароджуються нові модні тренди або повертаються забуті.

У серпні дизайнери представили в столиці Данії колекції сезону весна-літо 2025, а модники, що відвідали захід, вразили всіх декором своїх сумок. Тренд “Jane Birkin-ifying your bag” (Джейн Біркін-фікація сумки), що став популярним у TikTok, набрав обертів. Його суть полягає в тому, щоб надати сумці особистий і обжитий вигляд, прикрашаючи її значущими пам’ятними речами або милими аксесуарами.

Раніше цей тренд можна було побачити лише у деяких дівчат або в соцмережах, але під час Тижня моди в Копенгагені вулиці заполонили модники з яскраво прикрашеними сумками. Деякі додавали брелоки у вигляді плюшевих іграшок, інші використовували ланцюжки, намистини та різні дрібнички.

Такі прикраси створюють барвистий контраст із нейтральними однотонними сумками. Тренд отримав свою назву завдяки Джейн Біркін, яка обожнювала прикрашати сумки різними дрібницями, хустками та шарфами. Її прикраси привертали увагу, а іноді слугували знаком протесту – вона клеїла наклейки або вішала брелоки з символікою організацій, які підтримувала.

Сьогодні “Jane Birkin-ifying your bag” – це чергова модна тенденція, що приносить радість і дозволяє проявити свій креатив.

Судячи з минулих Тижнів моди в Копенгагені, ця тенденція на прикраси сумок швидко пошириться й на інші міста, і ми побачимо її ще й восени.

Попередня публікаціяСьогодні на Вінниччині відключень світла не прогнозують
Наступна публікація«На межі можливостей»: у Вінниці презентують книгу про героїв Повітряних Сил