За вісім місяців 2024 року в Україні було імпортовано понад 273 тисячі автомобілів, з яких 7 442 одиниці приїхали на Вінниччину.
Найпопулярнішою моделлю серед мешканців області став Volkswagen Golf.

Згідно з даними Опендатабот, Volkswagen лідирує серед усіх імпортованих автомобілів в Україні, зокрема, було завезено 30 175 одиниць цієї марки, що становить 11% від загальної кількості. На другому місці — Renault з 20 664 авто, а на третьому — AUDI з 16 021 автомобілем. Також популярними є Nissan (15 051) та BMW (13 531).

Серед моделей, Skoda Octavia очолила рейтинг з 6 088 авто, за нею слідують Volkswagen Golf (5 896) та Volkswagen Passat (4 903). Четверте місце займає Volkswagen Tiguan з 4 760 одиницями, а п’яте — Mazda CX-5 з 4 251 авто.

Відзначається, що популярність автомобільних моделей варіює в різних регіонах України. Наприклад, Skoda Octavia домінує в Закарпатті, Черкащині та Житомирщині, тоді як у східних областях лідирує Renault Megane. Вінниччина, як і інші західні регіони, віддає перевагу Volkswagen Golf.

Жителі Дніпропетровської та Запорізької областей обирають Mazda CX-5, в той час, як в столиці та Миколаївщині популярний Renault Duster. Одеська та Чернігівська області віддають перевагу Nissan Leaf, Львівщина — Audi Q5, а в Київській області (без столиці) обирають Nissan Rogue. Кіровоградська область, своєю чергою, надає перевагу Volkswagen Tiguan.

Попередня публікаціяУвага водіям: перекриють рух через залізничний переїзд Вінниця-Вороновиця
Наступна публікація«Затишно space»: розклад безоплатних заходів для жінок і дівчат на тиждень