У кінотеатрі «Родина» відбулася прем’єра документального фільму «Атлети війни», створеного американським режисером Габрієлем Верасом та українським продюсером Миколою Поничем. Про це повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна. Головну роль у стрічці виконав розвідник і ветеран Роман Кашпур з Вінниччини.

Фільм розповідає про українських спортсменів, які захищають країну на фронті, продовжують займатися спортом після отриманих поранень або, на жаль, більше не зможуть представляти Україну на міжнародних змаганнях через загибель від рук російських окупантів.

Одним із ключових меседжів фільму є заклик до світової спільноти не допускати участі російських і білоруських спортсменів у змаганнях, оскільки спорт стає інструментом для поширення російської пропаганди. Багато спортсменів, навіть залишаючись «нейтральними», фактично підтримують військові дії та окупаційну політику Росії.

«Це фільм про неймовірну силу духу, жагу до життя та незламну віру», – зазначила Наталя Заболотна.

Вона також підкреслила, що Роман Кашпур став першим ветераном України, який здолав марафонську дистанцію в 42 кілометри на протезі. Останні два роки він бере участь у міжнародних марафонах, пробігаючи десятки кілометрів із прапором України.

Фільм можна буде переглянути в кінотеатрі «Родина» та на стрімінгових платформах.

Попередня публікаціяЗа якими адресами вінничани сьогодні сидітимуть без води та світла
Наступна публікаціяУ Вінниці відкриють додаткові інклюзивні групи в дитячих садках