Фотовиставка “ГВАРДІЯ ОПОРУ”: нацгвардійці втілили образи українських героїв різних епох

Сьогодні, 19 вересня, в академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття фотовиставки «ГВАРДІЯ ОПОРУ». Проєкт, створений фотографами Віталієм Головеньком та Аліною Дикою, він присвячений до Дня захисників і захисниць України.

«Ця фотовиставка має мотиваційний характер, адже вона присвячена українській волелюбності та нашій незламній вірі в Перемогу», – зазначила Аліна Головенько.

Фотопроєкт «Гвардія опору» виник завдяки співпраці багатьох людей. Ідея з’явилася у реконструктора Віталія Головенька, який побачив історичні паралелі між минулим та сучасними подіями. Співавторкою виставки стала Аліна Дика, а Ольга Маліновська організувала співпрацю з Національною гвардією України, що додало проєкту нових можливостей.

«Ми хотіли показати, що ця війна триває не лише три чи десять років. Вона продовжується вже багато століть. Можливо, наступні етапи нашого проєкту охоплять ще давніші періоди, адже герої не вмирають. Ті самі люди ведуть одну й ту саму боротьбу. Проте зараз у нас є шанс змінити хід історії», – поділився Віталій Головенько.

На фотографіях зображені нацгвардійці, які брали участь у бойових діях. Вони втілюють образ захисників України різних епох – від часів УНР до сучасності. Ці світлини відображають силу, мужність та непохитність наших воїнів, які стоять на варті свободи.

«Ця боротьба – за свободу та незалежність України», – наголосив на відкритті виставки капітан 14-ї штурмової бригади НГУ «Червона Калина» Владислав Подолян. – «На цих світлинах видно біль і втрати, адже не всі побратими залишилися з нами. Проте ми повинні вірити в нашу Перемогу та робити свій внесок у спільну справу».

Фотовиставка закликає замислитися над історією нашого народу і віддати шану захисникам, які боронять Україну.

 

Попередня публікаціяФінал проєкту “Є розмова”: що очікувати від дослідження культурних індустрій Вінниці