Вінницький борщ з вишнею та інші елементи української кухні були представлені на Міжнародному гастрономічному фестивалі в турецькому місті Бурса, який проходив з 13 по 15 вересня.

Цей захід відзначив 20-річчя побратимства між Вінницею та Бурсою, яке відновилося після перерви. Мер Бурси, Мустафа Бозбей, запросив вінничан для участі в фестивалі як знак підтримки України.

Фестиваль гастрономії, що проводиться втретє, має на меті просувати місцеву кухню Бурси, демонструючи її делікатеси і надаючи відвідувачам можливість скуштувати місцеві смаколики. Програма фестивалю включала інтерв’ю, панельні дискусії, конкурси, виставки, гастросцени, майстер-класи, концерти та дитячі заходи з участю відомих шеф-кухарів і гастрономічних експертів.

На фестивалі також були представлені 8 іноземних міст-партнерів Бурси. Вінницький бізнес на фестиваль запросила адміністрація міста Бурса.

Гості з Вінниці, включаючи голову ХлібСіль “Вінницька асоціація гостинності” Інну Кривешко та працівниць ТОВ “Солодка Мрія” Ларису Твердохдіб і Любов Опанасюк, приготували борщ з вишнею, пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Щодня вони подавали сотні порцій, які розходилися дуже швидко, привертаючи черги до їхнього стенду.

«Ми змогли представити наш регіон та країну на високому рівні. Ми пригощали стравами, спілкувалися з відвідувачами, розповідали про Україну і Вінницю. Відгуки були дуже позитивними. Мер Бурси особисто скуштував нашу їжу і пообіцяв підтримувати зв’язки з Вінницею. Вдячна нашій команді, яка працювала на місці і готувала поїздку», – поділилася враженнями Інна Кривешко.

Для довідки:
Бурса є однією з найбільших міст Туреччини і четвертим за величиною у країні. Перші згадки про Вінницю з’явилися, коли Бурса вже була третьою столицею Османської держави. Сьогодні місто має населення 1,5 млн осіб і єдине у світі, де можна побачити всі чотири пори року менш ніж за п’ятнадцять хвилин.

Попередня публікаціяРятувальники закликають вінничан дотримуватися правил пожежної безпеки
Наступна публікаціяДія.Освіта та USAID запускають інформаційну кампанію з кібергігієни