Вінницька обласна лікарня імені Пирогова поповнилась новітнім обладнанням – апаратом для ендоскопічної ультрасонографії (ЕндоУЗІ). Апарат значно покращує точність діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту.

За даними Вінницької обласної ради, цей апарат є унікальним і наявний лише в кількох провідних медичних закладах України. ЕндоУЗІ дозволяє одночасно проводити ендоскопічне й ультразвукове дослідження, створюючи високоточне зображення органів, яке недоступне за допомогою КТ, МРТ або звичайного УЗД.

«Цей метод не використовує рентгенівське випромінювання і має мінімальний ризик ускладнень. Апарат допомагає виявляти підслизові утворення та точно визначати їхню природу, що є вирішальним для вибору правильного лікування», – зазначають у лікарні.

ЕндоУЗІ є важливим інструментом для діагностики таких серйозних захворювань, як рак шлунка, стравохода, пухлини прямої кишки, а також патології гепатобіліарної системи та підшлункової залози.

Нещодавно фахівці лікарні, спільно з експертами зі США, успішно провели онлайн-операцію, використовуючи апарат для біопсії підслизового утворення стравоходу.

Завдяки новітній технології вдалося точно діагностувати захворювання, що є ключовим для своєчасного початку лікування.

 

Попередня публікаціяКонцерт «The Best European Songs» відбудеться у Вінниці
Наступна публікаціяВерховна Рада збільшила видатки на оборону на 500 мільярдів гривень