Народний депутат від партії «Голос» та секретар комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко вважає завищеними дані The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових у війні з росією. Про це він заявив у коментарі для Радіо Свобода.

«Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме, якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані», – сказав народний депутат.

Він також зазначив, що навіть число у 50 тисяч загиблих може бути завищеним або приблизним. Депутат наголосив, що точної інформації про втрати не має, але відзначив, що за останні два роки офіційно зафіксовано близько 19 тисяч загиблих на рік, а також є зниклі безвісти, які можуть враховуватися в цих даних.

«Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки тим, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували ту ж саму цифру. Безпосередньо в мене немає самих точних даних, щоб сказати, що ці дані є на 100 відсотків вірними. Я думаю, що вони є приблизними (тут йдеться про 50 тисяч – ред.)», – сказав Костенко.

Щодо мобілізаційного ресурсу, Костенко вважає, що Україна має потенціал для продовження оборони, але це залежатиме від характеру бойових дій і мобілізаційних заходів росії. Він наголосив, що в країні є люди, готові до війни, однак багато хто наразі не бажає йти до армії.

Попередня публікаціяПрезидент нагородив курсанта з Вінниці за героїчний порятунок дитини
Наступна публікаціяВінницьку молодь запрошують на відкритий шаховий турнір