Порівняно з іншими осінніми дарами, ніжний виноград недовго зберігається. Але ж хочеться зберегти його смак на зиму! Один з найкращих способів – приготувати з винограду варення. Це варення виходить густим, насиченим і стане справжньою «зіркою» вашої зимової консервації, радуватиме вас у холодні вечори.
Для варення обирайте темний, солодкий виноград з пружними ягідками. Перед приготуванням огляньте грона і видаліть підпсовані чи розчавлені ягоди. Якщо хочете зберегти ягідки цілими, можна проткнути кожну зубочисткою, але це необов’язково.
Інгредієнти
Крок 1
Ретельно промийте 1 кг винограду і розділіть грона на окремі ягідки.
Крок 2
У каструлю з товстим дном додайте 500 г цукру і 200 г води. Доведіть суміш до кипіння, потім додайте виноград. Перемішайте і варіть на невеликому вогні 1,5 години, поки суміш не загусне.
Крок 3
Розлийте готове варення у стерилізовані банки і закрийте стерилізованими кришками.