У Вінниці з 16 вересня по 5 жовтня пройдуть традиційні Дні європейської спадщини. Протягом трьох тижнів відвідувачам буде запропоновано низку заходів, присвячених історичним особливостям подорожей, міжнародним зв’язкам та розвитку міської інфраструктури.

Цьогорічна тема заходів підкреслює важливість історичних маршрутів, мереж та культурних зв’язків, які об’єднують різні народи Європи. Основна мета – показати взаємозв’язок культурної спадщини з минулим, сучасним і майбутнім, сприяти міжкультурному діалогу та розумінню.

Нагадаємо, що Дні європейської спадщини (European Heritage Days) — це ініціатива Ради Європи, яка відкриває доступ до культурної спадщини та зазвичай закритих для відвідувачів об’єктів.

Особливу увагу цього року приділено Подільському шляху святого Якова, що став частиною сертифікованого культурного маршруту Ради Європи Camino de Santiago. Зареєстровані учасники зможуть взяти участь у спільному поході частиною маршруту Camino Podolico, сплаві по Південному Бугу, велотурі, а також послухати лекцію про паломництво на Поділлі.

Серед інших подій – лекції про видатних мандрівників, які відкривали світ для Вінниці, екскурсії на тему транспорту, етнічних спільнот і міграцій, тестування нового екомаршруту в Сабарівському лісі до Каменя Коцюбинського та багато іншого.

Програму заходів можна переглянути ТУТ.

Попередня публікаціяВійськового з Вінниччини нагородили «Золотим хрестом»
Наступна публікація“Національний кешбек”: 177 тисяч українців вже отримали виплати