177 тисяч українців уже отримали кешбек у застосунку Дія, і ця кількість зростатиме з покращенням обміну даними між банками та ІТ-системою проєкту. Деякі банки завершили тестування, інші ще працюють над цим. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко.

“У перші дні вересня 177 тисяч українців отримали 2,9 мільйона гривень кешбеку. Хтось бачить 5 гривень, інші — 90 гривень. Це дозволяє перевірити роботу системи та спонукати до вибору українських товарів. Виплати за вересневі покупки будуть до 20 жовтня,” – зазначила Свириденко.

За перші два тижні участь у програмі “Національний кешбек” взяли понад 1,2 мільйона українців, з них 638 тисяч активували картки для виплат у Дії. Із цих учасників 262 тисячі вже придбали товари, на які нараховується кешбек.

Список товарів, що підпадають під кешбек, розширюється — вже зареєстровано понад 171 тисячу товарів від 963 виробників.

Щоб відрізнити товари з кешбеком, торговельні мережі, як-от Аврора, Епіцентр, Comfy, Копілка та Таврія В, вже позначають їх на полицях. Незабаром такі позначки з’являться і в мережах АТБ та Сільпо.

У яких магазинах працює «Національний кешбек»?

Кешбек відсьогодні нараховують за покупки товарів у мережах Велика кишеня, ВелМарт, ВК експрес, Антошка, Thrash!Траш!, Будинок іграшок, Таврія В, Копілка, Блиск&Відро. В попередні тижні до програми доєдналися АТБ-Маркет, Аврора, NOVUS, ЕКО маркет, VARUS, OKKO, Мережа АЗК «WOG», Укрнафта, Епіцентр K, Нова лінія, Auchan, Comfy, Сільпо, ФОРА, мережа аптек Аптека АНЦ та аптека 3і. Ще близько 200 магазинів і торгових мереж в процесі приєднання.

Споживачі під час бета-тестування можуть надати свої пропозиції або зауваження для поліпшення роботи програми на сайті. Проконсультуватися щодо умов участі в програмі «Національний кешбек» можна в урядовому контактному центрі за номером 1545.

Отримані кошти можна використати на комунальні послуги, транспорт, медицину та інше, або ж задонатити на ЗСУ чи придбати військові облігації.

Попередня публікаціяУ Вінниці стартують традиційні Дні європейської спадщини
Наступна публікаціяВінницька громада готова до нового навчального року попри виклики війни