Педагог зі Жмеринки Олексій Качан увійшов до десятки найкращих вчителів України. Після початку повномасштабної війни він переїхав із Лиману на Вінниччину та продовжує розвивати свій проєкт “Цікава фізкультура”.

У Жмеринському ліцеї №3 на його уроках діти грають у сніжки, кидають комети, бігають під веселкою та беруть участь у естафетах.

“Ще у 2019 році ми започаткували авторський проєкт ‘Цікава фізкультура’, який поширювали через інтернет. Разом із вчителями Донеччини ми показували, як зробити уроки фізкультури захопливими та цікавими”, — розповів Олексій Качан Суспільному.

Учитель заохочує дітей до здорового способу життя через ігрову форму. Він працює з учнями молодших класів і переконаний, що діти повинні радіти кожній хвилині на уроці. Для занять використовуються різні ігрові інструменти: парашути, драбини, сніжки, комети, а також сучасні технології, такі як віртуальна реальність та ігрові консолі.

Олексій Качан потрапив до ТОП-10 вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine 2024, куди подали заявки 3 000 педагогів. Він зазначив, що вже вважає це великою перемогою:

“Ми стали частиною глобальної спільноти, і це неймовірно”.

Його колега, Наталія Левицька, підтримує Олексія:

“Нова українська школа — це про сучасних дітей, які хочуть чогось яскравого й цікавого. Олексій Анатолійович дає їм це на всі 100%”.

Переможців Global Teacher Prize Ukraine 2024 оголосять 5 жовтня. Олексій Качан, у разі виграшу, планує реалізувати національний марафон “Цікава фізкультура”, щоб демонструвати новітні підходи до фізкультури по всій Україні.

Попередня публікаціяНа Вінниччині втрачено понад 2 тисячі одиниць зброї з початку війни
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці похмура погода