13 вересня на Вінниччині відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Під час заходу вшанували спортсменів, тренерів та діячів спортивної галузі, які досягли визначних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна привітала спортивну спільноту Вінниччини, нагородивши кращих спортсменів та тренерів почесними грамотами від обласної ради та ОВА.

«Цьогоріч ми маємо рекордну кількість нагород — 153. Це свідчення того, що наші спортсмени тренуються з подвійною силою та здобувають перемоги, попри виклики. Світ має пам’ятати про Україну та неймовірну силу її народу», — підкреслила Наталя Заболотна.

На Олімпійських та Паралімпійських іграх цього року Вінниччину представляли четверо спортсменів: Данило Даниленко, Роман Кокошко, Марія Шпатківська та Олексій Денисюк. Особливо відзначили Марію Шпатківську та Данила Даниленка, які посіли 2-е та 4-е місця відповідно.

Марія Шпатківська та Данило Даниленко отримали сертифікати на 300 та 200 тисяч гривень від Вінницької ОВА та обласної ради. Також учасники міжнародних змагань отримали грошові винагороди від відділення НОК України у Вінницькій області.

Окрему увагу на заході приділили розвитку адаптивних видів спорту та залученню ветеранів війни до спортивних занять. У рамках проєкту «Незламні Вінниччини» захисники мали змогу випробувати себе в 11 різних видах спорту.

«Наша спортивна спільнота має величезний потенціал, і ми продовжимо підтримувати її усіма можливими ресурсами», — підсумувала Наталя Заболотна.

Це свято стало ще одним кроком до зміцнення спортивного духу на Вінниччині та відзначення досягнень тих, хто попри всі труднощі продовжує представляти Україну на міжнародній арені.

Попередня публікаціяУчні Печерського ліцею Шпиківської громади отримали нові ноутбуки для навчання
Наступна публікаціяВінницький музей Коцюбинського презентував виставку, що руйнує радянські міфи