Міністерство соціальної політики України запровадило комплексну програму підтримки для родин, які чекають на повернення близьких з полону або вважають їх зниклими безвісти. Програма передбачає 12 першочергових соціальних послуг, що мають на меті забезпечити професійну допомогу як для звільнених з полону, так і для їхніх родичів.

Кожна родина, яка стикається з такою ситуацією, отримує підтримку від спеціально призначеного фахівця — кейс-менеджера. Він допомагає координувати надання соціальних послуг та іншої необхідної допомоги.

Ці послуги доступні на будь-якому етапі: під час очікування родичів з полону, після їх звільнення, а також у період реабілітації та за місцем проживання.

Дана ініціатива покликана полегшити адаптацію родин у складних життєвих обставинах та забезпечити всебічну підтримку.

“Для того, щоб дійсно бути поміччю українським родинам у таких обставинах, Міністерство соціальної політики працює над програми допомоги та підтримки – це може бути і психологічна підтримка в наших центрах соціальної служби,або у центрах життєстійкості чи санаторно-курортне лікування. Закликаємо скористатися цими програмами”, – сказала заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва. 

Детальніше про програму.

Попередня публікаціяУ Вінниці запрошуютьна нову екскурсію «Середньовіччя та сучасність»
Наступна публікація«Вінничани» передали Повітряним Силам ЗСУ сучасну техніку для комунікацій