Вихованці вінницької МДЮСШ №2 поповнили скарбничку збірної України, завоювавши 6 золотих, 3 срібних і 1 бронзову медалі на чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації. Серед найкращих результатів відзначився Олександр Марчук, який став чемпіоном Європи в радіоорієнтуванні в категорії Ч21.

За даними Вінницької міської ради, XIV чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації серед дорослих та юніорів пройшов з 1 по 7 вересня в місті Приморсько, Болгарія. Захід зібрав учасників із різних країн, таких як Австрія, Велика Британія, Польща, Чехія, Німеччина та інші. Завдяки рішучій позиції спортивних спільнот спортсмени з Росії та Білорусі не взяли участь у змаганнях.

До складу збірної України увійшли вінницькі спортсмени Аліна Солоненко, Володимир Ляхович, Олександр Марчук та їхній тренер Сергій Зеленський. Спільними зусиллями вони отримали низку медалей: 6 золотих, 3 срібних та 1 бронзову.

«Наші спортсмени вразили свою підготовку та командну команду, що дозволило їм здобути перемогу та підняти прапор України на п’єдесталі», — коментує тренер Сергій Зеленський.

Особливо успішним був Олександр Марчук, який став чемпіоном Європи в категорії Ч21 з радіоорієнтування. Також Сергій Зеленський виборов перемогу у спринті та радіоорієнтуванні серед ветеранів (Ч60). Аліна Солоненко та Сергій Зеленський додатково завоювали срібні медалі на класичних дистанціях 3,5 МГц та 144 МГц

У командному заліку Україна виборола ще 5 медалей: 3 золотих, 1 срібну та 1 бронзову. Аліна Солоненко стала володаркою золотої та срібної медалей у жіночій категорії (Ж21), Володимир Ляхович разом із командою юніорів (Ч19) здобув золото, а їхній тренер Сергій Зеленський разом із вінницькими ветеранами Василем Колодяжним та Олександром Човганом додали до здобутку збірної ще одне золоте та бронзову.

Попередня публікаціяСьогодні вінничан запрошують на перформативну виставу “АБO|АБO”
Наступна публікаціяСеред звільнених з полону 49 українців двоє вінничан