Напередодні Дня міста у школах, ліцеях і гімназіях Вінницької громади стартувала унікальна учнівська ініціатива – раптівка «Вінницькі приваби». Метою проєкту стало бажання дітей поділитися власним баченням привабливих рис рідного міста, створивши віртуальну візитівку Вінниці через ілюстрації та дописи. Ідея охопила всі освітні заклади міста, об’єднавши школярів у прагненні висловити любов до рідного краю.

Протягом тижня учні готували свої роботи, в яких відображали головні «родзинки» Вінниці. Малюнки, вірші та описи відомих історичних пам’яток і улюблених місць супроводжувалися символічною фразою «Вінниця – це…». Діти показали місто таким, яким вони бачать його щодня: затишним, сучасним і сповненим цікавих місць.

«Для мене найкрутіше у Вінниці – це фонтани та центральний парк», – розповів учень 7 класу Дмитро. Його малюнок відображає світломузичний фонтан Roshen, який став справжнім символом міста.

Особливістю раптівки стало те, що всі навчальні заклади одночасно публікували свої дописи у соціальних мережах під спільним хештегом #Вінницькі_приваби. Це дало змогу створити віртуальну галерею дитячих робіт, через яку користувачі соцмереж побачили Вінницю очима молоді.

«Учнівська ініціатива “Вінницькі приваби” стала важливим освітнім проєктом, що об’єднав дітей навколо спільної мети – популяризації рідного міста. Вона довела, що творчість і соціальні мережі можуть бути потужним інструментом промоції культурної спадщини. Проєкт сприяє розвитку патріотизму та знайомить молоде покоління з унікальністю Вінниці», – зазначила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Попередня публікаціяВінниця запускає програму підтримки книговидання про місто та його видатних постатей
Наступна публікація«Шлях Воїна» на Вінниччині: молодь відпрацьовує навички військової підготовки