На Закарпатті ці маленькі солодкі булочки з маком та медом називають “бобальки”. Це традиційний різдвяний смаколик, але чому б не приготувати їх і в інший час? Адже для того, щоб насолоджуватися українськими рецептами, не обов’язково чекати свят. Бобальки можуть стати чудовим щоденним частуванням, яке точно сподобається вашим дітям.

Інгредієнти

Для кульок

Для соусу

Крок 1
Змішайте 14 г пресованих дріжджів з 1 ст. л. цукру і 220 мл теплої води. Додайте 400 г борошна і ½ ч. л. солі, перемішайте.

Крок 2
Замісіть тісто протягом 3 хвилин, залиште його під рушником у теплому місці на 50 хв.

Крок 3
Сформуйте кульки по 15-20 г, накрийте рушником і дайте постояти 10-15 хв.

Крок 4
Обсмажте кульки у 300 мл розігрітої олії до золотистої скоринки, 2-3 хв.

Крок 5
Занурте обсмажені бобальки в киплячу воду на 4-5 секунд, потім перекладіть у миску.

Крок 6
Приготуйте соус, змішавши 100 г перетертого маку, 4 ст. л. меду і 100 мл теплої води. Полийте бобальки соусом та подавайте.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на четвер
Наступна публікаціяСьогодні на Вінниччині не планують вимкнення світла