За минулу добу рятувальники Вінниччини ліквідували 50 пожеж, 46 з яких виникли на відкритих територіях площею понад 25 га.

Пожежі зафіксовані в усіх районах області та у Вінниці. У більшості випадків причиною займання стало необережне поводження з вогнем невідомих осіб або потрапляння малокалорійного джерела запалювання на легкозаймистий матеріал.

Зокрема, в селі Кленове Шпиківської громади через займання сухої рослинності загорілася господарча будівля, що призвело до пошкодження побутових речей. Пожежу ліквідували місцеві пожежні команди сіл Шпиків і Рахни-Лісові.

Рятувальники також ліквідували пожежі на територіях приватних домоволодінь у селищі Вапнярка Тульчинського району, селі Стара Прилука Турбівської громади та у Вінниці.

У Вапнярці внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей загорілася літня кухня на площі 4 кв.м. У Старій Прилуці вогонь знищив металеву покрівлю площею 42 кв.м., побутову техніку та домашні речі в недіючому житловому будинку. Ймовірною причиною стало коротке замикання електромережі. Через ту ж причину загорівся гараж у Вінниці.

На щастя, ніхто не постраждав. Рятувальники закликають мешканців бути обережними та не допускати пожеж у природних екосистемах і приватних господарствах. У разі виникнення надзвичайної ситуації слід негайно звертатися до Служби порятунку за номером «101».

Попередня публікаціяЗаходи вихідного дня для вінничан від обласного краєзнавчого музею
Наступна публікаціяВійськовий з Вінниччини отримав почесну нагороду “Золотий Хрест”