У вересні вінничан запрошують взяти участь у серії заходів, присвячених Дням Європейської спадщини. Це унікальна можливість більше дізнатися про міську ідентичність, її значення та вплив у сучасному світі, а також долучитися до формування політики збереження культурної спадщини. Організаторами подій виступають департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради і новостворене Бюро охорони культурної спадщини.

Захід відбудеться у форматі відкритого майданчика 16, 18 та 19 вересня. Взяти участь зможуть усі охочі, за умови попередньої реєстрації.

«Культурна спадщина є важливою частиною національної ідентичності, її збереження зараз як ніколи актуальне, оскільки на неї ведеться цілеспрямований наступ з боку агресора», – підкреслив головний архітектор Вінниці Євген Совінський. Він також наголосив, що Вінниця, як місто з унікальним характером і культурним ландшафтом, робить усе можливе для збереження та примноження своїх історичних цінностей.

Серед ключових подій Днів Європейської спадщини – презентація Бюро охорони культурної спадщини, тематичні лекції та зустрічі з експертами.

Програма заходів:

  • 16 вересня: Презентація Бюро охорони культурної спадщини
    Час: 15:00
    Місце: HUB “Місто змістів”, вул. Григорія Сковороди, 11
  • 18 вересня: Мережування «Нова ера спадщини: стратегії для власників пам’яток»
    Час: 16:00
    Місце: HUB “Місто змістів”, вул. Григорія Сковороди, 11
  • 19 вересня: Семінар «Важливість збереження та досвід аналізу культурних нашарувань у реставрації»
    Час: 16:00
    Місце: Садиба Боруха Львовича («Музей Вінниці»), вул. Симона Петлюри, 15-А

Для участі необхідно зареєструватися за посиланням. У разі повітряної тривоги заходи будуть призупинені. Мапа укриттів доступна за посиланням: https://shelter.vmr.gov.ua/

Попередня публікаціяПолеглого бійця з Вінниччини посмертно нагородили орденом Б. Хмельницького
Наступна публікаціяВінницькі боксери здобули «срібло» та «бронзу» на «Кубку Києва»