Загиблого Артема Беріла з Тульчина на Вінниччині посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Як повідомляє Тульчинська райдержадміністрація на своїй Facebook-сторінці, Артем з дитинства мріяв стати військовим. Він навчався у Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, а у 2017 році вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба на радіотехнічний факультет.

Через повномасштабне вторгнення 4 березня 2022 року він достроково завершив навчання, отримав диплом і звання лейтенанта, після чого вирушив на захист країни. Свої перші бойові завдання він виконував під час оборони Харкова та ліквідації наслідків ракетних ударів.

У травні 2022 року Артема направили на Волинь, де він служив начальником локаторної станції в одній із військово-повітряних частин. Він разом із побратимами захищав повітряний простір України на кордонах з Білоруссю та Польщею, а також на Запорізькому та Донецькому напрямках.

1 січня 2023 року Артем добровільно перевівся до військового загону “Азов” у третю окрему штурмову бригаду. Він брав участь у важких боях за Донецьку область, зокрема за Бахмут. У жовтні 2023 року його призначили командиром взводу 1-го зведеного розвідувального батальйону.

2 лютого 2024 року Артем отримав звання старшого лейтенанта. Увечері того ж дня він вирушив на своє останнє бойове завдання.

4 лютого 2024 року, під час танкового обстрілу в районі Авдіївки, Артем загинув.

Орден Богдана Хмельницького був вручений матері загиблого героя.

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Леоніда Каденюка частково перекриють рух до жовтня
Наступна публікаціяВінничан запрошують на Дні Європейської спадщини у вересні