2 вересня 2024 року стартувало бета-тестування програми «Національний кешбек», яке триватиме близько місяця. Протягом цього часу система наповнюватиметься товарами від українських виробників, за купівлю яких споживачі отримуватимуть 10% кешбеку. До програми будуть поступово приєднуватися нові торговельні мережі та магазини, а також перевірятимуться технічні системи, що забезпечують її роботу.

Сьогодні кешбек вже нараховується в семи торговельних мережах, а ще близько 40 закладів готуються до приєднання. В програмі вже зареєстровано 38 тисяч товарів від 600 українських виробників.

За словами Першої віцепрем’єр-міністерки та Міністерки економіки України Юлії Свириденко, підтримка українців залишається пріоритетом уряду, особливо напередодні опалювального сезону. Кешбек можна буде використати, зокрема, для оплати комунальних послуг, що не лише підтримує споживачів, але й сприяє створенню нових робочих місць та збільшенню податкових надходжень. До 40% коштів, витрачених на українську продукцію, повертається у вигляді податків, що спрямовуються на потреби ЗСУ.

Зараз споживачі можуть реєструватися в програмі через сайт або мобільний застосунок банку-учасника, або звернувшись до відділення банку. Потрібно відкрити фізичну або віртуальну картку, на яку нараховуватиметься кешбек, і визначити картки для оплати товарів. Потім необхідно оновити мобільний застосунок “Дія” та обрати сервіс «Національний кешбек», де й слід позначити картку для виплат кешбеку.

Серед мереж, де вже нараховується кешбек, такі як Аврора, АТБ, Novus, Екомаркет, Окко, WOG, Укрнафта. Перелік учасників програми постійно розширюється.

Кешбек нараховується на продукцію локальних виробників, за винятком підакцизних товарів (пальне, тютюн, міцний алкоголь). Програма також охоплює ліки українського виробництва, вино без додавання спирту та медові напої.

Розмір кешбеку становить 10% вартості куплених українських товарів, а максимальна сума виплат – 3 тисячі гривень на місяць. Кошти будуть зараховані на картку до 20 числа наступного місяця після здійснення покупок. Використати кешбек, накопичений у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року, а кошти за грудень будуть нараховані у лютому 2025 року.

Отриманий кешбек можна використати для оплати комунальних послуг, транспорту, лікування, мобільного зв’язку, спортивних заходів, кіно, або задонатити на ЗСУ чи придбати військові облігації.

Під час бета-тестування громадяни матимуть змогу надавати пропозиції та зауваження для вдосконалення програми через спеціальну форму на сайті.

Координатором програми є Міністерство економіки України, а також Міністерство цифрової трансформації, Державна податкова служба, Ощадбанк та інші уповноважені банки. Технологічним партнером виступає міжнародна платіжна система Mastercard, а операційним – компанія Visa.

Попередня публікаціяШколи на Вінниччині, де навчається менш як 49 дітей, планують закрити
Наступна публікаціяУ Вінниці відкрили меморіальну дошку на честь загиблої від росії вчительки