У Вінницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ двічі за добу перевірили стан повітря. Все через припустиме забруднення, що утворилось після загорання складу по вул. Чернігівській (Хутір Шевченка), на якому зберігалася лако-фарбова продукція.

«Фахівці Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб виїхали на місце пожежі для проведення відбору проб атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин.
За результатами лабораторних досліджень у точці на межі найближчої забудови (вулиця Чернігівська, м. Вінниця на відстані 30 м в західному напрямку від джерела забруднення) станом на 10:00 30 серпня виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій азоту діоксид, ангідриду сірчистого та формальдегіду», – йдеться у повідомленні центру.

До нормалізації показників у прилеглій до місця пожежі місцевості рекомендуємо:

  • щільно зачиняти вікна;
  • обмежити перебування на вулиці;
  • відмовитися від фізичної активності на відкритому повітрі;
  • пити багато води.
«Повторний аналіз проб атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин показав, що станом на 16:00 30 серпня вміст гранично допустимих концентрацій азоту діоксид, ангідриду сірчистого та формальдегіду повернувся до нормальних показників», – зазначили в Центрі.

Попередня публікаціяРелокація бізнесу: 10 нових підприємств переїхали у серпні до Вінниці
Наступна публікаціяУ Вінниці влаштували іпотерапію для дітей з Маріуполя