Це масло ідеально смакуватиме з кашами, млинцями, сирниками чи просто зі свіжим або підсмаженим хлібом. Ще й готується дуже просто та швидко.
Для приготування вам знадобиться:
-
500 г абрикосів
-
150 г цукру
-
1 пакетик ванільного цукру
-
Сіль
-
1 ст.л лимонного соку
-
цедра лимона
-
150 г вершкового масла
Покроковий рецепт:
- Візьміть стиглі абрикоси та дістаньте з них кісточки;
- Розріжте навпіл половинки та покладіть у каструлю;
- Додайте мед/цукор, ванільний цукор, сіль, лимонний сік і цедру;
- Поставте на середній вогонь і тушкуйте, помішуючи, 15 хв;
- Потім додайте вершкове масло та потримайте на вогні ще 5 хв;
- На цьому етапі можете спробувати абрикосове масло та за необхідності додати цукор або інші спеції;
- Ретельно перебийте суміш блендером до утворення однорідної маси. За бажанням можете перетерти через сито;
- Покладіть у форми, дайте охолонути та зберігайте у холодильнику;
- Масло можна заморозити чи законсервувати.