Це масло ідеально смакуватиме з кашами, млинцями, сирниками чи просто зі свіжим або підсмаженим хлібом. Ще й готується дуже просто та швидко.

Для приготування вам знадобиться:

  • 500 г абрикосів
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Сіль
  • 1 ст.л лимонного соку
  • цедра лимона
  • 150 г вершкового масла

Покроковий рецепт:

  • Візьміть стиглі абрикоси та дістаньте з них кісточки;
  • Розріжте навпіл половинки та покладіть у каструлю;
  • Додайте мед/цукор, ванільний цукор, сіль, лимонний сік і цедру;
  • Поставте на середній вогонь і тушкуйте, помішуючи, 15 хв;
  • Потім додайте вершкове масло та потримайте на вогні ще 5 хв;
  • На цьому етапі можете спробувати абрикосове масло та за необхідності додати цукор або інші спеції;
  • Ретельно перебийте суміш блендером до утворення однорідної маси. За бажанням можете перетерти через сито;
  • Покладіть у форми, дайте охолонути та зберігайте у холодильнику;
  • Масло можна заморозити чи законсервувати.
Попередня публікаціяЯк зірки вплинуть на ваш день 30 серпня? Читайте свій гороскоп!
Наступна публікаціяПодаткові новації від Кабміну: Валерій Коровій про те, що чекає на вінничан