Міністерство закордонних справ України уклало меморандум з національною компанією «Укрпошта» щодо доставки документів за кордон, про що пресслужба МЗС повідомила Радіо Свобода 21 серпня.

Згідно з інформацією, домовленість передбачає запуск нового сервісу для доставки закордонних паспортів за «низькою ціною» з вересня цього року. Меморандум підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков і генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський у присутності міністра Дмитра Кулеби.

«Запуск нового сервісу, який забезпечить зручну та доступну доставку паспортів, планується вже у вересні. МЗС і Укрпошта визначать оптимальні логістичні та економічно вигідні маршрути для пересилання документів. Громадяни України за кордоном отримають можливість доставити свої документи, зокрема закордонні паспорти, за значно нижчою вартістю порівняно з міжнародними комерційними компаніями», – зазначили в міністерстві.

Також повідомляється, що громадяни України за кордоном зможуть оплатити доставку закордонного паспорта через сайт «Укрпошти» за допомогою електронної марки з QR-кодом. Єдина ціна доставки до будь-якої країни світу складатиме 6 доларів та 10 грн ПДВ.

Після виготовлення паспорта «Укрпошта» забезпечить його доставку до закордонної дипломатичної установи в країні, де паспорт був замовлений, для подальшої видачі заявнику.

«Завдяки цим домовленостям українці за кордоном з вересня зможуть отримувати закордонні паспорти швидко, за значно нижчою ціною та з простішою процедурою», – прокоментував меморандум міністр Дмитро Кулеба.

Смілянський також зазначив, що «Укрпошта» має партнерську мережу з 660 тисяч відділень по всьому світу, що дозволить доставити всі необхідні документи – від українських товарів до водійських прав і закордонних паспортів.

Попередня публікаціяДень пам’яті загиблих воїнів: у Вінниці пройдуть мирна акція та виставка
Наступна публікаціяЕкспорт з Вінниччини у 2,5 рази перевищив імпорт у першому півріччі 2024 року