Літня випічка завжди приносить особливе задоволення, адже в цей час можна насолодитися багатством сезонних фруктів і ягід. Залишається тільки вибрати рецепт і братися до готування. Цього разу ми обрали щось просте й водночас смачне — галету з грушею, щедро политу ароматним домашнім медом, що додає їй соковитості та солодкості. Це справжня насолода!
Інгредієнти
Для тіста
Для начинки
Крок 1
Змішайте 100 г сметани, 300 г борошна, ½ ч. л. розпушувача, 120 г натертого на великій тертці масла, 3 ст. л. води, дрібку солі та 1 ст. л. яблучного оцту. Замісіть тісто до однорідної та еластичної консистенції.
Крок 2
Загорніть тісто у харчову плівку та охолоджуйте в холодильнику протягом 30 хвилин.
Крок 3
Поки тісто охолоджується, підготуйте начинку. Розріжте 2-3 середніх груші навпіл, видаліть насіння, а потім наріжте їх тонкими скибочками.
Крок 4
Вийміть тісто з холодильника, покладіть його на пергаментний папір, накрийте другим листом пергаменту та розкачайте у квадрат товщиною 5-7 мм.
Крок 5
Посипте розкачане тісто 2 ст. л. дрібних сухарів, 2 ст. л. цукру та викладіть на нього нарізані груші. Присипте начинку ½ ч. л. кориці та загорніть краї тіста до середини.
Крок 6
Змастіть краї тіста збитим жовтком. Випікайте галету при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин. За бажанням, перед подачею полийте готовий десерт 1-2 ч. л. меду. Смачного!