Літня випічка завжди приносить особливе задоволення, адже в цей час можна насолодитися багатством сезонних фруктів і ягід. Залишається тільки вибрати рецепт і братися до готування. Цього разу ми обрали щось просте й водночас смачне — галету з грушею, щедро политу ароматним домашнім медом, що додає їй соковитості та солодкості. Це справжня насолода!

Інгредієнти

Для тіста

Для начинки

Крок 1

Змішайте 100 г сметани, 300 г борошна, ½ ч. л. розпушувача, 120 г натертого на великій тертці масла, 3 ст. л. води, дрібку солі та 1 ст. л. яблучного оцту. Замісіть тісто до однорідної та еластичної консистенції.

Крок 2

Загорніть тісто у харчову плівку та охолоджуйте в холодильнику протягом 30 хвилин.

Крок 3

Поки тісто охолоджується, підготуйте начинку. Розріжте 2-3 середніх груші навпіл, видаліть насіння, а потім наріжте їх тонкими скибочками.

Крок 4

Вийміть тісто з холодильника, покладіть його на пергаментний папір, накрийте другим листом пергаменту та розкачайте у квадрат товщиною 5-7 мм.

Крок 5

Посипте розкачане тісто 2 ст. л. дрібних сухарів, 2 ст. л. цукру та викладіть на нього нарізані груші. Присипте начинку ½ ч. л. кориці та загорніть краї тіста до середини.

Крок 6

Змастіть краї тіста збитим жовтком. Випікайте галету при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин. За бажанням, перед подачею полийте готовий десерт 1-2 ч. л. меду. Смачного!

Попередня публікаціяЩо віщують зірки знакам зодіаку у неділю
Наступна публікація18 серпня: День боротьби з раком молочної залози та виховання стійкості