Станом на 1 серпня до комунальних освітніх закладів подано 3 942 заяви, що становить лише 86% від прогнозованої кількості першокласників, зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко у коментарі для Вінниця.info.

«Минулого року в серпні ситуація була схожа. Проте до кінця місяця ми вже мали 96% від прогнозованої кількості, оскільки деякі батьки подають документи навіть 30-31 серпня ввечері», — розповіла Оксана Яценко.

Вона також повідомила, що 13 комунальних закладів вже повністю завершили набір учнів згідно із запланованим, але в інших освітніх закладах громади ще залишаються вільні місця.

«На жаль, кількість першокласників зменшилася порівняно з попередніми роками. Під час старту реформи Нової української школи у 2018-2019 роках у нас було найбільше першокласників — 5 125. З 2019 до 2022 року кількість залишалася стабільною, з невеликими коливаннями: 4 800, 4 750, 4 819 дітей. Проте у 2022-2023 роках кількість першачків зменшилася до 4 435 через вимушену міграцію населення, викликану війною», — пояснила Оксана Яценко.

Також вона розповіла про формат святкування Першого вересня у закладах освіти Вінницької громади.

«Згідно із законом про повну загальну середню освіту, рішення про формат проведення першого дзвоника заклади приймають самостійно. Це залежить від вибору адміністрації та колективу закладу. Можливі варіанти: традиційна лінійка, якщо місткість укриття дозволяє розмістити батьків і дітей у разі повітряної тривоги; лінійка лише для певних класів, наприклад, 1, 5, 9, 11 класів; святкування в класах, онлайн, у форматі квесту або сімейного свята. Такі рішення зазвичай ухвалюються за тиждень-півтора до початку навчального року. Тому остаточні форми організації заходу святкування першого дзвоника ми дізнаємося в третій декаді серпня», — додала Оксана Яценко.
Попередня публікаціяРодині загиблого героя Максима Барта вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня
Наступна публікаціяДолар США зріс у ціні: новий курс на 14 серпня