Приготуйте соковиті, хрусткі, трохи гострі баклажани з овочами, часником і зеленню.

Ароматна яскрава закуска, яку можна швидко приготувати та подати до столу вже за чотири години. У готовому вигляді мариновані баклажани можна їсти самостійно або з гарніром.

Інгредієнти:
  • баклажани 1 кг
  • морква 1 шт.
  • перець болгарський 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сіль 1 ч. л.
  • олія
  • цукор 2 ст. л.
  • оцет 9% 2 ст. л.
  • вода 2 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • часник 4 зубчики
  • петрушка
  • базилік
  1. Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
  2. Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
  3. Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
  4. Часник видавіть через прес.
  5. Для маринаду з’єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
  6. У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.
Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяДіти захисників з Вінниччини вирушили відпочивати до Румунії