«День хліба і меду» в Десні: смаколики, традиції та підтримка захисників. Відео

У Вінницькій громаді, в селищі Десна, відбулося святкування «Дня хліба і меду». Захід зібрав чимало відвідувачів, пропонуючи їм насичену програму та різноманітні активності.

На святі гості могли взяти участь у воркшопі з гончарства, відвідати виставку-ярмарок хлібобулочних виробів та продукції бджільництва, зробити світлини у спеціально облаштованих фотозонах з професійними фотографами, скуштувати смачні страви на фудкорті та взяти участь у благодійному аукціоні.

Однією з цікавинок став Байківський коровай, який внесений до реєстру нематеріальної культурної спадщини Вінниччини. Майстриня Лілія Ступак, яка продовжує давні традиції випікання цього короваю, розповіла про секрети його приготування.

«Наші короваї з села Байківка занесені до переліку нематеріальної культурної спадщини. Я печу короваї вже 35 років, як навчила мене бабуся. Обов’язково додаємо мед, яйця, масло та молоко. Прикрашаємо зверху традиційними елементами з дріжджового тіста: шишками, розочками, колосочками та головним символом — сонцем. Виявилось, що цей символ передавався в нашій родині тисячі років», – каже Лілія Ступак.

Захід був присвячений вдячності Захисникам та Захисницям, які забезпечують можливість мирного життя та збору врожаю. Відвідувачі мали змогу не лише насолодитися святковою атмосферою, але й підтримати наших воїнів, адже зібрані під час «Дня хліба і меду» кошти будуть спрямовані на їхнє підсилення.

Одна з гостей, Ірина з Вінниці, поділилася своїми враженнями: «Приїхали родиною, я вже спробувала всього, а от малі вередують, хотіли МакДональдз. Додому купили мед і хліб — запах від нього просто неймовірний».

Захід залишив теплі спогади у всіх відвідувачів, а його благодійна мета стала ще одним важливим внеском у підтримку тих, хто захищає нашу країну.

Більше дивіться у відео та на світлинах:

Попередня публікаціяГороскоп на неділю для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяОсвітянська спільнота у жалобі: пішов із життя почесний ректор ВНАУ Леонід Середа