Ірина Коляденко здобула срібну медаль для України у жіночій боротьбі на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

У фіналі вагової категорії до 62 кг українська спортсменка поступилася японській борчині Сакурі Мотокі, яка є чинною віцечемпіонкою світу, з рахунком 1:12.

Це вже друга олімпійська нагорода для Ірини Коляденко, адже раніше вона завоювала бронзу на Олімпіаді в Токіо у 2020 році.

Ірина Коляденко – борчиня, яка пережила російську окупацію в Ірпіні, де її дім був знищений російським танком. Попри це, вона не покинула спорт і продовжила свій шлях до нових досягнень.

Як повідомила перша леді України Олена Зеленська, після початку вторгнення Ірині довелося протягом 36 годин безперервно їхати, щоб дістатися до родичів на Вінниччині.

«24 лютого 2022 року призерка Олімпіади в Токіо, Ірина Коляденко, повернулася з тренування до свого дому в Ірпіні. Через кілька годин вона вже ховалася в підвалі в Дмитрівці, рятуючись від обстрілів окупантів. У рідкісні моменти, коли стрілянина стихала, Ірина виходила нагору, щоб знайти їжу для родини. Її сім’я намагалася втекти з міста, але на дорогах залишилися десятки автомобілів з убитими нападником людьми.
Її машині вдалося прорватися. Сім’я Ірини їхала безперервно 36 годин, щоб дістатися до Вінниччини, а згодом змушена була продовжити шлях на Хмельниччину. Пізніше вони дізналися, що їх квартиру в Ірпені знищив російський танк, який розстрілював усе на своєму шляху», – розповіла Олена Зеленська.
Попередня публікаціяОсвітянська спільнота у жалобі: пішов із життя почесний ректор ВНАУ Леонід Середа
Наступна публікаціяУкрзалізниця створила спеціальний резерв квитків для військових та їхніх родин