Вінничанин Сергій Хміляр приєднався до Збройних Сил України влітку 2022 року. Він захищав країну в складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, працюючи навідником танків. З позивним Хома він відпрацював безліч ворожих об’єктів на херсонському, куп’янському, харківському та бахмутському напрямках. Попри численні контузії, він постійно повертався до служби. Воював до липня 2024 року, поки стан здоров’я не завадив йому продовжувати. На жаль, 3 серпня його серце зупинилося. Сергію було лише 53 роки. У нього залишилися дружина та двоє синів.

Сергій Хміляр народився 2 лютого 1971 року у Вінниці. Після навчання у 7-й загальноосвітній школі закінчив Вище професійне училище № 11 за спеціальністю «Електрик». Більшу частину життя працював оператором котельні у КП «Вінницяміськтеплоенерго». Звідти і пішов на війну.

«Сергія друзі з дитинства називали Хома. Тож саме такий позивний він обрав, коли пішов захищати Україну на початку повномасштабного вторгнення. До того він мав бойовий досвід, здобутий під час строкової служби, – розповідає його дружина Олена Петрівна. – Чоловік небагато розповідав про війну, здебільшого про побратимів. Казав, що має чудовий екіпаж. Зі своїми хлопцями спілкувався до останнього…»

Рідні згадують, що Сергій був дуже добрим та щирим. Він любив свою сім’ю, друзів, роботу і тихий відпочинок на природі з вудочкою у руках.

«Сергій завжди був справжнім. Ніколи не робив нічого наполовину, – зазначає дружина. – Жив для нас, працював на совість, воював для Перемоги…»

Церемонія прощання із Сергієм Хміляром відбудеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 168.

Поховання відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Попередня публікаціяВідсьогодні на Вінниччині діятиме заборона на вилов раків
Наступна публікаціяНова хвиля спеки накриє Україну: температура знову сягне +40°