Конфісковані митниками монети, ікони, старовинні книги та ордени були передані музеям Вінниці. Про це повідомляє Вінницька митниця.

До Національного музею літератури України передано старовинну ікону “Образ Ісуса Христа “Цар Слави”, створену наприкінці XIX – початку XX століття в Україні.

Вінницький обласний художній музей отримав книгу “Леонидъ Андреевъ. Анфиса. Berlin” авторства Леоніда Андрєєва, видану в 1906 році в Берліні, Німецька імперія. Книга містить 344 сторінки і написана російською та німецькою мовами.

Старовинні книги, ікони, монети, медалі та ордени, конфісковані вінницькими митниками, були передані до кількох музеїв:

До Музею книги і друкарства України передано 4 томи книги “The People’s Library. Plays and poems. William Shakespere” авторства Вільяма Шекспіра, видані в 1908 році в Лондоні, Британська імперія. Книги написані англійською мовою.

Вінницький обласний краєзнавчий музей отримав:

  •  монету номіналом “5 Reichsmark” 1934 року та монету номіналом “2 Reichsmark” 1937 року, Третій Рейх (Нацистська Німеччина);
  • монету номіналом “2 копійки” 1898 року, Російська імперія;
  • орден “Вітчизняна війна” 1985 року та 14 монет.

Комунальна установа Тернопільської обласної ради “Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини” отримала нагороди періоду Другої світової війни:

  • орден “Червоної зірки” 1946 року
  • медаль “За відвагу” 1944 року.

Музей Вінниці отримав:

  •  хрест (медаль) “За 25 років громадянської вислуги” 1938-1945 років та 2 медалі 1938-1944 років, Третій Рейх (Нацистська Німеччина);
  • 9 орденів та медалей 1942-1970 років часів Радянської України;
  • медаль “За звільнення від фашистського панування” 1947 року, Румунська Народна Республіка.

Передача культурних цінностей, конфіскованих митниками, до музеїв є необхідною умовою для їх постійного зберігання в державних музейних та бібліотечних фондах України, зазначають на сторінці митниці.

Попередня публікаціяВінницькі виші завершують прийом заяв від абітурієнтів
Наступна публікаціяГромадські організації можуть отримати до мільйона гривень на реабілітацію ветеранів