Настав час збирати аличу, адже літні пікніки та зимові страви не будуть такими смачними без цього соусу. Аджика з аличі, приготована без помідорів, має ідеальний баланс смаків: трохи солодка, з легкою кислинкою та пікантною ноткою. Фрукти додають солоним соусам неповторного смаку, чудово поєднуючись, наприклад, з м’ясними стравами.
ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1

Вимийте 1 кг аличі, відділіть хвостики та складіть аличу в каструлю. Додайте 100 мл води та доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього та варіть 10 хвилин.

КРОК 2

Перекладіть аличу на сито та перетріть в іншу ємність, щоб відділити м’якоть від кісточок.

КРОК 3

Додайте до перетертої аличі ½ ч.л. хмелі-сунелі, 4 ст.л. цукру, ½ ч.л. коріандру, ½ ч.л. червоного перцю, ⅓ ч.л. чорного перцю, ½ ст.л. солі та 5 зубчиків часнику, пропущених через прес. Ретельно перемішайте.

КРОК 4

Влийте в аджику з аличі 30 мл яблучного оцту, перемішайте та проваріть ще 10 хвилин до легкого загустіння.

КРОК 5

Розкладіть аджику по стерилізованих банках та закрутіть кришками. Зберігайте соус у прохолодному, темному та сухому місці.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на вівторок
Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі